Доступність посилання

ТОП новини

Влада й опозиція звинувачують одне одного у блокуванні позачергової сесії


Сергій Пашинський і Володимир Олійник
Сергій Пашинський і Володимир Олійник
Опозиційні й провладні депутати звинувачують одне одного у відмові від проведення позачергової сесії парламенту. Про це в ефірі Радіо Свобода заявили заступник голови фракції «Батьківщина» Сергій Пашинський і депутат-регіонал Володимир Олійник.

За словами Сергія Пашинського, спікер Володимир Рибак не видає підписні листи необхідні для збору депутатських підписів. «Влада блокує проведення позачергової сесії», – стверджує він.

Натомість Володимир Олійник зазначає, що насправді це опозиція «включила заднього», коли влада погодилась на проведення дострокової сесії. За його словами, опозиція зрозуміла, «що це майданчик, на якому вони зазнають фіаско».

Наприкінці минулого тижня з ініціативою провести позачергову сесію парламенту виступила фракція партії УДАР з метою терміново розглянути ситуацію «з дотриманням прав політичних ув’язнених, зокрема Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, та дати оцінку діям правоохоронних органів щодо депутатів від опозиції».

Сьогодні один із лідерів «Батьківщини» Арсеній Яценюк повідомив, що опозиційні фракції парламенту отримали підписні листи для збору підписів за проведення позачергової сесії Верховної Ради. За словами Яценюка, така сесія, найімовірніше, відбудеться 30 січня.
XS
SM
MD
LG