Доступність посилання

ТОП новини

Рибак про позов Кличка: які до мене можуть бути питання


Володимир Рибак
Володимир Рибак
Голова Верховної Ради Володимир Рибак заявляє, що діяв відповідно до регламенту під час голосування в парламенті за відставку Сергія Арбузова з посади голови Національного банку й призначення Ігоря Соркіна на цю посаду. Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Голова Верховної Ради організовує розгляд питання. Я організував розгляд, виконав повністю регламент... Я поставив на голосування, депутати проголосували, був результат, і я оголосив цей результат. Які питання можуть бути до мене?» – сказав Рибак.

За словами спікера, перед розглядом питання він звернувся до парламентарів із проханням не порушувати регламент і голосувати тільки персонально.

У зв’язку з цим Рибак заявив, що вважає безпідставним позов проти нього до суду, бо відповідальність за голосування повинні нести безпосередньо депутати. За словами спікера, він довідався про подачу до суду такого позову зі ЗМІ.

Вчора голова фракції УДАР Віталій Кличко заявив, що подав позов до Окружного адміністративного суду Києва з проханням визнати протиправними дії Голови Ради Володимира Рибака під час голосування парламенту за зміну керівництва Національного банку 11 січня. Він мотивував позов тим, що спікер не забезпечив персонального голосування депутатів.
XS
SM
MD
LG