Доступність посилання

ТОП новини

США критикують Росію за ухвалення в першому читанні «закону про пропаганду гомосексуалізму»


Вашингтон заявляє, що стурбований ухваленням у Росії у першому читанні закону, який запроваджує штрафи за так звану пропаганду гомосексуалізму серед неповнолітніх.

Речниця Білого дому Вікторія Нуланд наголосила, що закон обмежуватиме права і свободи «як представників сексуальних меншин, так і всіх росіян». Вона закликала Росію дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань із захисту прав людини та уникати дискримінації.

Держдума Росії ухвалила цей закон у першому читанні у п’ятницю.

Законопроект має на меті заборонити дії, які можуть бути сприйняті за пропаганду гомосексуалізму серед неповнолітніх: наприклад, гей-паради, які можуть побачити неповнолітні, чи публічне поширення інформації про життя гомосексуальної спільноти. Пропоновані штрафи за порушення можуть сягати для окремих осіб 5 тисяч рублів (майже 1350 гривень), а для організацій – 500 тисяч рублів (майже 135 тисяч гривень).

Для набуття чинності законопроект має пройти три читання в Державній думі, бути схваленим у верхній палаті Федеральних зборів Росії, Раді федерації, і отримати підпис президента Володимира Путіна.
XS
SM
MD
LG