Доступність посилання

ТОП новини

Обкиданий капустою Жириновський агітував у Києві за слов’янську єдність (ВІДЕО)


Київ – Запахом квашеної капусти супроводжувалися спроби Володимира Жириновського навернути українців до ідеї слов’янської єдності, які він робив під час прес-конференції в Києві. За словами віце-спікера Держдуми Росії, Україна має економічні та політичні перспективи лише у союзі з Росією. Натомість, експерти відзначають, що українці не вбачають перспектив у єднанні з Росією, через несправедливий розподіл багатств цієї держави та усталену в ній недемократичну систему ухвалення державних рішень.

У віце-спікера Держдуми Росії Володимира Жириновського кинули квашеною капустою на прес-конференції. Присутня на заході дівчина із вигуком «українофоб» жбурнула у Жириновського жменю цього запашного наїдку.

Коментуючи інцидент, лідер Ліберальної-демократичної партії Росії порадив роздати капусту безпритульним, а винуватиці пообіцяв купити цілу діжку квашеної капусти.



«Якщо вам подобається обслуговувати Захід, – будь ласка!» – Жириновський

Після цього Володимир Жириновський продовжив прес-конференцію і заявив, що у Європейського Союзу немає майбутнього, а у розширенні на Схід Євросоюз зацікавлений лише заради ринків збуту та дешевої робочої сили, оскільки слов’янські народи там сприймаються, як другосортні.
Заходу потрібні ресурси. Але не зробити когось рабами чи кріпосними, а через демократизацію
Володимир Жириновський

«Якщо вам подобається обслуговувати Захід, – будь ласка! Але ж ви повинні пишатися, ми ж велична нація, разом з вами. Культура, спорт, наука, мистецтво – це все може мати загальноєвропейські стандарти. Але я говорю про військово-політичний аспект. Заходу потрібні ресурси, Схід їм треба підкорити. Але не зробити когось рабами чи кріпосними, а через демократизацію. А ви хочете всидіти на двох стільцях. Не вийде ніколи! Ви обов’язково між стільцями впадете!» – наголосив Жириновський.

Крім того, він запевнив у відсутності антиукраїнських настроїв у Росії. При цьому відзначив, що антиросійські настрої в Україні присутні, зокрема, обмеження російської мови й переклад російських прізвищ.

Водночас, Володимир Жириновський заявив, що необхідно розділяти поняття «об’єднання слов’янських держав» і «торгівля». Про це він сказав, відповідаючи на запитання, як можна зв’язати виставлений Україні «Газпромом» рахунок на 7 мільярдів доларів за газ, який вона не купувала у 2012 році, з ідеєю слов’янської єдності.

Жириновського атакували в Києві капустою за «нелюбов до України»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Жириновський плутає ставлення до себе зі ставленням до Росії – Оробець

У свою чергу член парламентського комітету у закордонних справах, депутат від «Батьківщини» Леся Оробець у коментарі для Радіо Свобода припустила, що українців від ідеї єднання з Росією відвертає недемократична система ухвалення державних рішень у цій країні, а також ставлення російської політичної еліти до України.
В Україні немає антиросійських настроїв, попри титанічні старання російської влади, яка поводиться з Україною, як зі власною вотчиною
Леся Оробець

«Складно сказати, що б’є по ставленню українців до російської культури більше: 7 мільярдів рахунку за неспожитий газ чи особистий приїзд Жириновського в Київ. Не слід пану Жириновському плутати особисте ставлення до нього зі ставленням до російської культури, до якої абсолютно адекватно ставляться на теренах нашої держави. Загалом в Україні немає антиросійських настроїв, попри титанічні старання російської влади, яка поводиться з Україною, як зі власною вотчиною», – сказала Оробець.

За словами Володимира Жириновського, політичний режим в Росії спрямований на збереження безпеки в країні, адже західна демократія призводить до руйнувань. Крім того, Жириновський заявив, що якби Росія була більш демократичною, то це б призвело до зникнення і Росії, і України як держав.

«Плюси Євросоюзу ми бачимо, а плюси Росії не бачимо» – Таран

Утім, відсутність політичної конкуренції в Росії та наявність такої в Україні і є тим фактором, який визначив для останньої європейську орієнтацію зовнішньої політики, зауважив у коментарі для Радіо Свобода голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень Сергій Таран.
Коли в Росії говорять про слов’янську єдність, я вважаю це дуже глибоким шовінізмом по відношенню до тих громадян Росії, які не є слов’янами
Сергій Таран

«У Європейському Союзі є унормований справедливий перерозподіл національного багатства на користь середнього класу. Там набагато більше присутній голос громадян у рішеннях держави. Тому плюси Євросоюзу ми бачимо, а плюси Росії не бачимо. Загалом, коли в Росії говорять про слов’янську єдність, я вважаю це дуже глибоким шовінізмом по відношенню до тих громадян Росії, які не є слов’янами. Коли ми бачимо, як Росія ставиться до тих етнічних груп, ми можемо робити висновок, яка б геополітична модель влаштовувала Росію, зокрема, і на тому просторі, який називається Україна», – зазначив Таран.

Візит Володимира Жириновського до України, крім пропагування ідеї слов’янської єдності, має і державницьку мету. Він повідомив, що має передати запрошення голові Верховної Ради України Володимиру Рибаку відвідати Росію для зміцнення міжпарламентських відносин.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG