Доступність посилання

ТОП новини

Пукачу дали довічне ув'язнення


Печерський райсуд Києва засудив колишнього керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача до довічного ув’язнення.

Водночас захист Пукача заявив, що буде оскаржувати вирок.

Сьогодні суд зачитував вирок Пукачу, звинуваченому в перевищенні влади і вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Кримінальна справа слухалася в Печерському суді в закритому режимі від квітня 2011 року.

Держобвинувачення просило для Пукача максимальне покарання – довічне позбавлення волі. Прокурори також запропонували суду позбавити підсудного генеральського звання. Обвинувачення наполягає на тому, що провина Пукача доведена.

Водночас – і на це вказували представники у суді родини Гонгадзе – мотив, за яким Пукач убив журналіста, залишився нерозкритим.

Георгія Гонгадзе вбили восени 2000 року. У березні 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними в убивстві журналіста трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років.

Ще один обвинувачений – Пукач – перебував у розшуку від 2005 року. У липні 2009-го Пукача затримали. Печерський райсуд Києва від квітня 2011 року в закритому режимі розглядав справу за його звинуваченням у вбивстві Гонгадзе.

Замовники злочину досі не встановлені.
XS
SM
MD
LG