Доступність посилання

ТОП новини

Сирія поскаржилася в ООН через повітряний удар Ізраїлю


Сирія подала Організації Об’єднаних Націй офіційну скаргу на повітряний удар Ізраїлю по військовому науково-дослідницькому центрові біля Дамаска, який, як стверджує Дамаск, був завданий учора.

Сирійські державні засоби інформації повідомили, що для цього в Міністерство закордонних справ Сирії викликали представника миротворчих сил ООН, які в Сирії стежать за дотриманням перемир’я з Ізраїлем на Голанських височинах.

Армія Сирії заявляє, що внаслідок цього удару загинули дві людини і п’ять були поранені.

Водночас сирійські військові заперечують, що той удар мав за ціль вантажну автоколону, яка перевозила сирійські озброєння до Лівану.

У Сирії і в Ірані, який підтримує владу в Дамаску, вже пролунали натяки, що Ізраїль може зазнати відплати за цей удар.

Росія, яка є фактичним союзником влади Сирії, заявила, що йде на термінові кроки, щоб з’ясувати становище.

Ізраїль досі ніяк не коментує всі повідомлення з цього приводу.

Учора армія Сирії заявляла, що повітряний удар Ізраїлю на світанку того дня був завданий по військовому науково-дослідницькому центрові Джамрая біля Дамаска, який має на меті «підвищувати обороноздатність» країни. Про удар ізраїльських бойових літаків по цьому центрові заявляло і державне телебачення Сирії.

Про цей удар надходили й інші повідомлення. Зокрема, агентства повідомляли з посиланням на західних дипломатів і місцевих силовиків без подальших подробиць, що бойова авіація Ізраїлю завдала удару по якійсь автоколоні десь у регіоні кордону між Сирією і Ліваном і що не було ясно, з якого боку кордону це сталося. У цих повідомленнях удар пов’язували з намаганням Ізраїлю не допустити, щоб наявна у влади Сирії хімічна зброя опинилася в руках ліванського ісламістського руху «Хезболла», який має майже що повноцінну армію і займає радикальні антиізраїльські позиції.
XS
SM
MD
LG