Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відбулась акція на захист обвинуваченого в терактах


Обвинуваченого в терактах дніпропетровця Дмитра Реву родичі й друзі привітали з днем народження публічною акцією протесту. Вона відбулась у суботу в Дніпропетровську.

Рідні й близькі впевнені у невинуватості чоловіка й фальшуванні справи.

Як розказала Радіо Свобода сестра обвинуваченого Оксана Томчук, сьогодні родичі та друзі Дмитра Реви провели пікет перед СІЗО, де він наразі перебуває. Вони також вийшли в центр міста і в рамках громадської ініціативи 4Reva («За Реву») організували фаєр-шоу та роздають перехожим листівки з інформацією про справу «терористів».

«Ми розповідаємо людям, як в ипадковий перехожий може вмить опинитися «терористом» і сидіти на лаві підсудних за злочин, до якого не має ніякого відношення. 2 лютого Дмитру виповнюється 35 років, але родичі і друзі не мають можливості привітати його: Діму незаконно утримують в СІЗО вже 8 місяців, а в побаченні родичам суд відмовляє», – сказала Оксана Томчук.

Усі охочі долучитись до громадської кампанії також могли прикріпити до авто наліпки з написами: «Я буваю в центрі міста. Я терорист?!», «Я надсилаю смс-ки друзям. Я терорист?!».

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталися чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG