Доступність посилання

ТОП новини

Владі не потрібен парламент, що працює – політолог


Вадим Карасьов
Вадим Карасьов
Партія регіонів могла не допустити блокування парламенту, якби була в цьому зацікавлена, заявляє політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Якщо б Партія регіонів хотіла розблокувати трибуну, вона б розблокувала, вона б прийшла на дві години раніше, зайняла б стратегічні позиції біля трибуни, не допустила би блокування опозиції. Але влада не це не пішла», – сказав Карасьов в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, владі не потрібен парламент, що працює. «Їм потрібен парламент як вітрина для Заходу, що нібито в Україні є представницький орган. Хоча все робиться через виконавчу влад, навіть не через виконавчу владу, а через «сім’ю», яка фактично отримала контроль над Кабміном», – сказав директор Інституту глобальних стратегій.

Крім того, за його словами, влада зацікавлена в тому, щоб опозиція «була закрита в парламенті», а не йшла на вулицю до людей, невдоволених ситуацією.

Водночас, як заявив Карасьов, опозиції нині важливо показувати, що вона є сильною. «Що це не та опозиція, яка була в попередньому парламенті, що вона не хоче грати по нотах, по партитурі, яку нав’язує влада. Але з іншого боку, не отримуючи від влади простір для гри, опозиція продовжує грати, тому що не хоче сьогодні йти на вулиці, вона хоче діяти через парламент», – сказав політолог.

Представники опозиції сьогодні зранку заблокували президію і трибуну в залі засідань парламенту. Вони вимагають запровадити персональне голосування депутатів. Сьогодні мала відкритися друга сесія сьомого скликання Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG