Доступність посилання

ТОП новини

Авіакатастрофа в Донецьку: пасажир літака розповів, що трапилося (ВІДЕО)


Авіакатастрофа в Донецьку. П’ятеро людей загинули
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00
У Донецьку вчора ввечері сталася авіакатастрофа. Чартерний рейс Одеса – Донецьк, який віз футбольних вболівальників на гру 1/8 фіналу Ліги чемпіонів «Шахтар» – «Борусія», здійснив аварійну посадку в Донецьку. За офіційними даними, п’ятеро людей загинули. Ведеться розслідування.

Донецьк був шокований новиною про те, що біля аеропорту здійснив некоректну посадку літак Ан-24 авіакомпанії «Південні авіалінії». Він вилетів за межі злітно-посадкової смуги. Корпус літака розколовся від удару, сам він загорівся, але пожежу вдалося локалізувати. Після завершення рятувальних робіт Донецька облдержадміністрація повідомила, що 5 людей загинули, всього ж на борту було 45 осіб.

Заступник начальника управління охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації Тамара Циганок повідомила, що до обласної травматології привезли 30 осіб, з них п’ять госпіталізовані. Стан здоров’я потрепілих задовільний та середньої тяжкості.

Контролювати розслідування аварії в Донецьк прибув віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул. Працює комісія. Буквально за кілька годин будуть оприлюднені попередні дані.



Нам вдалося вибратися до того, як літак спалахнув – пасажир

За словами одного з пасажирів рейсу Олега, попередня версія аварії – неполадки в двигуні. Олег назвав цей день своїм другим днем народження.

«Далі ми побачили лише перевернутий літак і відчули сильне прискорення. Літак почало кренити вліво. Після цього вже за кілька хвилин сталося щось незрозуміле, чи то зіткнення, чи… не зрозуміло що. Літак розламався. Завдяки цьому нам вдалося вибратися з літака до загоряння. МНС встигли локалізувати пожежу, яка виникла», – розповів пасажир.

Матч, на який летіли вболівальники з Одеси, не був перенесений. На початку зустрічі пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Сайт Донецького аеропорту повідомляє, що аеропорт уже відновив роботу.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG