Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську екологи показали, як дарувати капусту замість першоцвітів


У Дніпропетровську в «день усіх закоханих» активісти громадського руху на захист довкілля закликали в четвер дарувати коханим капусту броколі замість першоцвітів. Акція відбула на центральних вулицях міста, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

«За сезон у нас продають 25 мільйонів першоцвітів, занесених до Червоної книги. Сьогодні впродовж дня наші активісти стоять поруч із бабусями, які продають проліски, і пропонують покупцям замість них придбати броколі», – розповів організатор акції Олексій Мальований.

За його словами, пропонуючи покупцям броколі, активісти хочуть довести, що «краще подарувати що завгодно, але не квіти з Червоної книги».

Молоді активісти декорували свої «вітамінні букети» різнобарвними стрічками, щоб ті виглядали як справжні дизайнерські витвори. Вартість суцвіття броколі така ж, як і букета пролісків – близько 15 гривень.

Також учасники акції разом із екологічною міліцією розпочали рейди перевірки продажу квітів у центрі міста та на ринках. За законом, за кожну продану квітку, занесену до Червоної книги, продавець має сплатити штраф у 20 гривень, зазначив Олексій Мальований.
XS
SM
MD
LG