Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську не розносять запрошення на вибори – опозиція


У Дніпропетровську не розносять запрошення на вибори до обласної і міської рад, які мають відбутися в неділю, 3 березня. Про це повідомили у штабі кандидата від опозиції Андрія Денисенка.

За даними зі штабу, влада наказала дільничним виборчим комісіям не розносити запрошення, щоб приховати сам факт місцевих виборів. Як заявили у штабі, наразі вже готують скаргу щодо «бездіяльності дільничних комісій і порушення календарного плану проведення виборів».

В обласній територіальній виборчій комісії Радіо Свобода повідомили, що запізнення з розсилкою іменних запрошень сталося через те, що є проблеми з фінансуванням, і «все робиться в останній момент».

Водночас на виборчих дільницях Жовтневого району Дніпропетровська, який входить до виборчого округу №2, Радіо Свобода сьогодні повідомили, що не роздавали запрошення на вибори через відсутність відповідних бланків. Члени комісій запевняють, що сьогодні, коли бланки отримали, мають заповнити їх і почати розносити.

За законом, іменні запрошення мають бути доставлені виборцям не пізніше ніж за сім днів до дня голосування.

Раніше Громадська мережа «Опора» заявила, що «зафіксувала певне замовчування цих виборів з боку влади» на Дніпропетровщині і прогнозує, що явка виборців 3 березня не перевищить 10-20%.

3 березня на Дніпропетровщині обиратимуть шістьох депутатів обласної та одного депутата міської ради – замість тих, які втратили мандати, ставши народними депутатами України. На місця шести депутатів обласної ради, які вибули, наразі претендує 55 осіб, тобто понад 9 осіб на місце. На місце депутата міської – 11 кандидатів.
XS
SM
MD
LG