Доступність посилання

ТОП новини

Суд знову дозволив продовжувати будівельні роботи у Гостиному дворі


Окружний адміністративний суд відхилив клопотання захисників Гостиного двору в Києві про припинення будівельних робіт до завершення судового процесу.

Відмову суддя Віталій Амельохін аргументував тим, що роботи здійснює ПАТ «Укрреставрація», яке не є суб’єктом владних повноважень, тож на нього не поширюється компетенція суду.

Із цим позивачі не погоджуються. За словами їхнього адвоката Ірини Невмержицької, яка серед інших представляє активістів «Гостинної республіки», таке клопотання заявляється уже вп’яте.

«Будемо, можливо, заявляти відвід цій колегії суддів, оскільки очевидним є те, що об’єктивно вони справу не розглядають: ставлять конкретні питання відповідачам, повністю ігноруючи позивачів», – зауважує юрист.

Позивачі заявляють: ПАТ «Укрреставрація» нехтує правилами пожежної безпеки, тому із нещодавнім займанням на горищі пожежники не могли дати ради тривалий час. За словами активіста Вадима Торопова, присутнього на засіданні, те, що не зруйнує «Укрреставрація», зруйнує погода: після проведення буріння у стінах будівлі з’явилися тріщини, які розширюються.

Суд щодо визнання незаконною постанови, якою уряд виключив будівлю зі списку пам’яток архітектури, триває з минулого року.

Наступне засідання призначене на десяту ранку 1 березня. Буде розглядатися клопотання провести повторні мистецтвознавчу і будівельно-технічну експертизи Гостиного двору.
XS
SM
MD
LG