Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку мітингували проти видобутку сланцевого газу (ВІДЕО)


Донеччани мітингують проти видобутку газу в регіоні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
У Донецьку в четвер знову пройшов мітинг проти видобутку сланцевого газу. Громадьскі діячі, екологи та політичні партії об'єдналися, щоб виступити проти компанії Shell та початку розробки і навіть дослідження території області.

Мітингувальники розіграли театралізоване дійство, в якому проти народу й України виступали спільно чиновники і компанія Shell. На акції було близько 150 людей, однак окремий мітинг влаштували представники політичної партії ПСПУ, яких було близько 60.

За словами Галини Олійникової, яка очолює громадську організацію «Мама-86», цього разу громадськість вимагає не просто радитися з нею, а заборонити видобуток.

Активісти написали листи депутатам Донецької облради, в яких вимагають припинити навіть вивчення територій. Адже саме Донецька облрада в січні ухвалила рішення про початок робіт на території області. Активіст Олексій зауважив: «Технологія дуже екологічно небезпечна на рівні підземних і наземних вод, на рівні атмосфери. На півночі Донецької області в селі Адамовка розташовані законсервовані уранові копалини ще з радянських часів. Якщо почнуть застосовувати технологію гідророзриву, а це мікроземлетруси, тут, можливо, у нас собаки з двома хвостами будуть бігати».

На півночі області розташоване і місто Слов'янськ, неподалік якого теж ведеться вивчення території. Нещодавно у місті також пройшов мітинг, на якому мешканці висловилися проти початку видобутку газу. Зі свого боку, Неля Штепа, міський голова Слов’янська, в четвер на мітингу у Донецьку заявила: «Зібралася купка людей, я вважаю, що це політичні розмови. Я упевнена, що ніхто не буде починати роботи без екологічної складової. Без того, як це має бути».

У самій компанії запевняють, що ніякої екологічної небезпеки для регіону немає. Обласна влада обіцяє проводити круглі столи і роботу з громадськістю, але про заборону дослідження й розробки території регіону мова не йде.
XS
SM
MD
LG