Доступність посилання

ТОП новини

Після перерахунку голосів на виборах у Дніпропетровську перемога дісталася регіоналові – опозиція


Після перерахунку голосів на чотирьох виборчих дільницях на виборах до Дніпропетровської міської ради 140 бюлетенів із голосами за кандидата від ВО «Батьківщина» Вадима Шебанова виявились зіпсованими – на кожному з них було по дві галочки або бюлетені були покреслені, повідомили Радіо Свобода в понеділок увечері у виборчому штабі ВО «Батьківщина».

За даними зі штабу, таким чином, на виборах на виборчому окрузі № 21, за офіційними даними, переміг опонент батьківщинівця – кандидат від Партії регіонів Василь Клоченко. Ще в понеділок уранці, після першого підрахунку голосів, між кандидатами була різниця в менш ніж сто голосів на користь опозиціонера Шебанова.

Як сказав у коментарі Радіо Свобода сам кандидат від ВО «Батьківщина» Вадим Шебанов, ситуацію з появою зіпсованих бюлетенів він вважає «досить дивною».

«Примітно, що зіпсовані бюлетені тільки за одного кандидата – за мене. Невже так буває з точки зору логіки? Якщо подивитись на ці бюлетені, то видно, що галочки поставлені іншою ручкою або бюлетені покреслені іншою ручкою. Явно, що у когось був доступ до бюлетенів. Перерахунок голосів також відбувався з порушеннями – без присутності членів дільничних комісій, а це вже грубе порушення», – сказав Радіо Свобода Шебанов.

Він повідомив, що вже готує скаргу до Центральної виборчої комісії і позови до суду.

Поява зіпсованих бюлетенів викликала здивування і в окремих членів комісій «проблемних» дільниць. «Підрахунок голосів після завершення голосування здійснювався абсолютно прозоро за присутності численних спостерігачів і з відеофіксацією. Тому навіть теоретично ми не змогли б не побачити таку кількість зіпсованих бюлетенів виключно за одного кандидата», – сказала член дільничної виборчої комісії № 138 Ірина Литвиненко.

У міській виборчій комісії обіцяють поспілкуватись із журналістами не раніше як у вівторок.

У неділю на Дніпропетровщині проходили проміжні довибори – в шести округах до обласної ради і в одному до міської ради Дніпропетровська.
XS
SM
MD
LG