Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині вперше стартувала кампанія популяризації творів Олеся Гончара


Тим часом Олеся Гончара у Дніпропетровську вшановують разом із радянськими діячами
Тим часом Олеся Гончара у Дніпропетровську вшановують разом із радянськими діячами
На Дніпропетровщині в вівторок уперше стартувала кампанія популяризації творчості Олеся Гончара. Як повідомили Радіо Свобода організатори, обласна наукова бібліотека та управління культури і туризму облдержадміністрації, акцію приурочили до 95-річчя земляка.

За даними організаторів, кампанія «Дніпропетровщина читає Олеся Гончара», розрахована на увесь рік, включатиме низку просвітницьких заходів – лекції, конференції, літературні вечори, конкурси та читання. Більшість із них орієнтована на молодь. Планується, що естафету підхоплять навчальні заклади.

Офіційний старт кампанії дали представники Центру української мови імені Олеся Гончара, письменники, які особисто знали Олеся Гончара, автори науково-популярного фільму про Гончара та бібліотекарі.

Акцію розпочала обласна наукова бібліотека, де в вівторок провели лекцію для школярів та зустріч із науковцями, які вивчають життя і творчість Гончара.

«Заплановано провести цілу низку популяризаторських заходів щодо привертання уваги населення до творчості великого земляка», – сказала директор обласної наукової бібліотеки Надія Тітова.

Також до 95-річчя письменника у Дніпропетровську створюють бібліографічний покажчик «Олесь Гончар – син Придніпров’я», де будуть представлені твори та публікації Гончара, які друкувалися на Дніпропетровщині та в яких зображений край. Також у бібліотеках регіону презентують фільм, присвяченого його життю та творчості.

3 квітня 2013 року виповнюється 95 років із дня народження Олеся Гончара.

Олесь Гончар – український письменник, літературний критик, громадський діяч. Його життя тісно пов’язане з Дніпропетровщиною: саме у селі Ломівці, що зараз входить до складу міста Дніпропетровськ, він народився, навчався, працював над відомими творами.

Нещодавно стало відомо, що школу, де навчався Олесь Гончар і де розташований музей його імені, планують закрити через брак учнів.

Раніше у Дніпропетровську патріотична громадськість вимагала гідного вшанування Олеся Гончара і спорудження йому пам’ятника.
XS
SM
MD
LG