Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську вшанували пам’ять Шевченка вимогою відновити пам’ятник


Такий зараз пам’ятник Шевченкові на Монастирському острові у Дніпропетровську
Такий зараз пам’ятник Шевченкові на Монастирському острові у Дніпропетровську
Політичні та громадські організації Дніпропетровська в суботу ввечері вшанували пам’ять Тараса Шевченка, запаливши смолоскипи і пройшовши урочистою ходою центральними вулицями міста, повідомили Радіо Cвобода учасники зібрання.

За даними активістів, в урочистостях узяло участь майже півтисячі людей – члени ВО «Свобода», партії «Собор», Народного руху України, Української народної партії та низки громадських організацій.

Громадський актив міста та опозиційні сили зібрались біля пам’ятника Тарасові Шевченку в центрі міста, поклали квіти та прочитали вірші Кобзаря, а потім рушили колоною до місця на Монастирському острові, де два роки тому стояв другий у Дніпропетровську пам’ятник Шевченкові.

Біля місця, де мав бути відреставрований монумент, учасники ходи склали звернення до місцевої влади з вимогами виконати обіцянку і відновити врешті-решт скульптуру Шевченка, а також прозвітувати перед громадою про витрачені на цю справу кошти.

Пам’ятник Шевченкові до демонтажу, фото 4 серпня 2011 року
Пам’ятник Шевченкові до демонтажу, фото 4 серпня 2011 року
2012 року у Дніпропетровську на Монастирському острові демонтували один із найвищих у світі пам’ятників Шевченкові, за офіційним поясненням, через аварійність. До того скульптура майже рік стояла без голови.

… а потім і без голови, фото 19 жовтня 2011 року
… а потім і без голови, фото 19 жовтня 2011 року
Раніше на капітальний ремонт пам’ятника Шевченкові у Дніпропетровську було заплановано витратити 1,5 мільйона гривень. Скульптуру обіцяли реконструювати ще півтора року тому, однак уже кілька разів терміни завершення робіт переносили, а також збільшували прогнозовану суму витрат.

Пам’ятник Шевченкові у Дніпропетровську – один із найбільших у світі. Висота чавунної конструкції перевищує 22 метри.
XS
SM
MD
LG