Доступність посилання

ТОП новини

Суд має докази провини усіх обвинувачених в терактах – прокуратура


Обвинувачені в терактах
Обвинувачені в терактах
До суду передали докази причетності до скоєння вибухів усіх чотирьох обвинувачених в терактах дніпропетровців. Про це повідомили в прокуратурі області.

Як заявив державний обвинувач Олександр Гладкий, те, що підсудні заперечують свою провину, – це лише «позиція захисту».

«Заперечення своєї участі у злочинній діяльності та невизнання вини – це звичайна позиція захисту, обрана підсудним та його захисником», – заявив державний обвинувач Олександр Гладкий.

Водночас двоє з чотирьох підсудних Дмитро Рева та Лев Просвірнін наполягають на невинуватості, а третій – політолог Віктор Сукачов – лише частково визнає свою провину.

Наразі в Європейському суді з прав людини офіційно підтвердили прийняття до розгляду скарг на незаконний арешт обвинуваченого Дмитра Реви, повідомила Радіо Свобода сестра й адвокат Реви Оксана Томчук.

Тепер, за її словами, у її брата є реальна можливість зміни запобіжного заходу, однак в які строки відбудеться розгляд скарг, невідомо.

«Наші скарги наразі вже прийняті до провадження судом, їм присвоєно спільний номер і суд повідомив, що вони будуть розглядатись. Терміни можуть бути різні, можуть бути досить довгі, але ми сподіваємось, що розгляд відбудеться швидко», – сказала Радіо Свобода Томчук.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG