Доступність посилання

ТОП новини

Глава УГКЦ: новообраний Папа дуже добре знає про нашу Церкву і духовність


Папа Франциск, 13 березня 2013 року
Папа Франциск, 13 березня 2013 року
Глава Української греко-католицької церкви патріарх Святослав (Шевчук) вважає, що з новим Папою Франциском на УГКЦ чекає добре майбутнє.

Новообраний Папа Франциск є вихованцем священика УГКЦ Степана Чміля, який тепер похований у базиліці Святої Софії в Римі, розповів патріарх Святослав в інтерв’ю Релігійно-інформаційній службі України (РІСУ).

«Нинішній Папа, а тоді студент Салезіянської школи, щодня раненько, поки ще всі хлопці спали, прислуговував отцеві Чмілю під час Служби Божої. Він добре знає наш обряд і навіть пам’ятає нашу літургію. Востаннє я його відвідував, коли прощався з Аргентиною, від’їжджаючи до України, і просив, щоб він дав свої свідчення для беатифікаційного процесу отця Степана Чміля, на що він радо погодився. Отож, Святіший отець дуже добре знає і про нашу Церкву, і про нашу літургію та обряд, про нашу духовність», – розповів патріарх Святослав, який свого часу був єпископом УГКЦ в Аргентині.

У середу ввечері у Ватикані конклав обрав на нового Папу Римського кардинала з Аргентини, архиєпископа Буенос-Айреса Хорхе Маріо Берґольйо. Новообраний понтифік узяв собі ім’я Франциск.
XS
SM
MD
LG