Доступність посилання

ТОП новини

Жінки-депутати вимагають, щоб перед Сех вибачилися


Ірина Сех
Ірина Сех
Міжфракційне «Рівні можливості» підготували спільну заяву, в якій висловило своє обурення застосуванням фізичної сили проти народного депутата Ірини Сех під час вчорашньої бійки в парламенті. Про це на своїй сторінці у Facebook написала депутат від УДАРу Ірина Геращенко.

«Це перший випадок застосування сили з боку чоловіків-політиків до своїх колежанок по Верховній Раді. При цьому жодного разу ніхто публічно не вибачився перед своєю колегою і не поніс жодного покарання чи осуду з боку керівництва парламенту чи своєї політичної сили», – пише Геращенко.

За її словами, кожен подібний випадок негативно впливає на імідж Верховної Ради і української політики в цілому.

«Жінки-депутати не вимагають особливого ставлення до себе. Ми готові до важкої політичної роботи, здорової конкуренції, ідеологічної боротьби, але виступаємо категорично проти застосування сили до жінок. Кожен подібний випадок все більше переконує українське суспільство, наскільки брудною є українська політика, і стає ще одним стримуючим фактором для збільшення присутності жінок у політиці», – заявляє депутат.

«Вважаємо, що учасники інциденту мають публічно вибачитися перед пані Сех і в подальшій своїй роботі уникати подібних методів боротьби з політичними опонентками», – йдеться в повідомленні.

За словами Геращенко, цю заяву розіслали керівникам усіх політичних фракцій.

Вчора у парламенті побилися депутати від владних й опозиційних сил. Перед сутичкою ВО «Свобода» критикувало регіоналів і комуністів за виступи в парламенті російською мовою. Натомість представники владних партій наголошували, що це рідна мова для частини їхніх виборців. Опоненти вигукували одне одному «Українська!» і «Фашисти!».

Після сутички свободівці заявили, що їхній соратниці Ірині Сех розбили губу і окуляри.
XS
SM
MD
LG