Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв пропонує Україні «понюхати повітря» Митного союзу


Україна як спостерігач у Митному союзі Росії, Білорусі й Казахстану не зможе впливати на ухвалення рішень. Водночас цей статус може стати першою стадією приєднання до цього об'єднання. Про це прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв сказав в інтерв'ю європейським ЗМІ.

«Зазвичай статус спостерігача виникає з двох міркувань: або просто, що називається, нюхати повітря і розуміти, що відбувається. У цьому немає нічого образливого, але тоді й ніяких переваг не буде», – відзначив Медведєв.

Водночас російський прем'єр вважає, що статус спостерігача – це перша стадія приєднання до об'єднання.

«Доти, доки вони не приєднаються цілком – не за формулою «три плюс один», а цілком – на них не поширюватимуться всі можливості та привілеї Митного союзу. Вони для нас будуть сторонньою стороною», – заявив російський прем'єр.

19 березня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна веде переговори з Митним союзом про отримання статусу спостерігача. За його словами, такий формат означає, що при союзі буде створено представництво України. Представник України братиме участь в ухваленні рішень з правом дорадчого голосу. За його словами, Україна не претендує на преференції для себе в рамках Митного союзу.
XS
SM
MD
LG