Доступність посилання

ТОП новини

Комітет Ради не підтримав 25% податку на відсотки з депозитів


Комітет Верховної Ради з питань податкової і митної політики не підтримав законопроект про запровадження 25% податку на відсотки за вкладами фізичних осіб. Про це заявив народний депутат із фракції Партії регіонів, голова цього комітету Віталій Хомутиннік.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, профільний комітет рекомендував Верховній Раді відхилити відповідний законопроект про внесення змін до Податкового кодексу.

За словами Хомутинніка, такий крок може мати негативні наслідки для банківської системи країни.

«По-перше, це може призвести до відпливу капіталу з банківської сфери, що є неприпустимим. Запровадження 25% податку на відсотки за вкладами негативно вплине передусім на середній клас, а цього в жодному разі допускати не можна», – заявляє депутат.

Минулого місяця народний депутат від Партії регіонів Євген Сігал вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонував запровадити 25-вiдсотковий податок на доходи за депозитами фiзосiб. За оцiнкою депутата, запровадження такого податку дасть змогу банкам отримати дешевшi кредитнi ресурси, стимулюватиме населення витрачати прибутки на споживання товарiв i послуг вiтчизняних пiдприємств, а отриманi вiд оподаткування доходiв за депозитами фiзосiб кошти спрямувати до Пенсiйного фонду.
XS
SM
MD
LG