Доступність посилання

ТОП новини

З потеплінням у Києві може виникнути проблема з водопропускними спорудами – МНС


Василь Квашук (п) і Володимир Бондаренко
Василь Квашук (п) і Володимир Бондаренко
Заступник міністра з надзвичайних ситуацій Василь Квашук заявляє, що з потеплінням у Києві може виникнути проблема у водопропускних спорудах, які не зможуть пропустити велику кількість води.

«Я бачу загрозу особисто таку, що 31 числа при сильному дощі і при наявності снігового покриву, який за три дні зменшиться значно, можливо, наполовину зменшиться, але 25-30 см снігу залишиться на київських вулицях, він буде танути разом з дощем і з теплою погодою. Я думаю, що проблема буде у водопропускних спорудах, які не зможуть пропустити такий великий обсяг води, і буде підтоплення у низинних місцях», – сказав Квашук в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, головна проблема в столиці може виникнути від танення снігу, а не через підйом рівня Дніпра. «Тому що Київське водосховище має достатній об’єм води для того, щоб можна було прийняти ту воду, яка прийде з Білорусі, з Росії по річках Прип’яті, Десни», – зауважив заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як заявив Квашук, міжвідомча комісія, куди входять фахівці із Держводгоспу, буде щотижня проводити наради для того, щоб «спільними зусиллями корегувати і направляти, такий режим виробляти, щоб ми зберегли і водні ресурси, і рибні ресурси, і не підтопили низинні ділянки міста Києва, і забезпечили пропуск води».

Зі свого боку, народний депутат Володимир Бондаренко заявив, що на даний час потрібно почистити узбіччя доріг, де є зливові приймачі. «Дуже мало вулиць сьогодні почищені до брівки, а якраз там знаходяться прийомники для зливових вод. І от коли вони залишаються закоксовані під снігом, то ця водичка по вулицях буде текти і створить додаткові проблеми», – сказав Бондаренко.
XS
SM
MD
LG