Доступність посилання

ТОП новини

Обвинувачений у терактах заявив, що ініціатором вибухів був його спільник


Ініціатором скоєння вибухів у Дніпропетровську та інших містах і головним «технологом» виготовлення вибухівки був політолог Віктор Сукачов, заявив у четвер обвинувачений у терактах Віталій Федоряк на допиті Індустріальному районному суді Дніпропетровська, де слухається справа.

Він також запевнив, що не знав, якими саме можуть бути наслідки вибухів.

«Я не є професійним вибухотехніком, тобто я не міг передбачити, що будуть такі наслідки. Я не передбачав, що урна перетвориться на ті самі уражальні елементи», – сказав Віталій Федоряк.

На допиті він також розповів, як разом із Віктором Сукачовим вони вирішили вимагати 150 тисяч євро від власників однієї з мереж супермаркетів, погрожуючи скоєнням вибухів, листа з погрозами переслали електронною поштою. Однак, за словами Федоряка, цей план провалився. Після цього, заявив Федоряк, було вирішено закладати вибухові пристрої поблизу центрального парку Дніпропетровська.

Водночас раніше на продемонстрованих у суді відеозаписах із допитів політолог Віктор Сукачов заявляв, що не був ініціатором скоєння вибухів: за його словами, з Федоряком вони діяли на рівних умовах.

Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Федоряк – наразі єдиний з обвинувачених, хто повністю визнав свою провину; Сукачов визнав її частково, Просвірнін та Рева провини не визнають.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйони доларів. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG