Доступність посилання

ТОП новини

Верховний Суд не отримає скаргу Сергія Власенка – ВАСУ


Захисник Тимошенко Сергій Власенко
Захисник Тимошенко Сергій Власенко
Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко отримав відмову Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) передати на розгляд Верховного Суду України скаргу на рішення ВАСУ про позбавлення повноважень народного депутата.

Прес-служба партії «Батьківщина» називає це «черговим свідченням політичної мотивації дій влади у позбавленні захисника лідера опозиції Юлії Тимошенко та опозиційного депутата його депутатського мандата».

Підставою для подання Власенком заяви були прямо протилежні рішення Вищого адміністративного суду у його справі та у справі голови Державного агентства з інвестицій і управління національними проектами Владислава Каськіва, який суміщав цю посаду з повноваженнями народного депутата, інформує «Батьківщина».

6 березня Вищий адміністративний суд України достроково припинив повноваження депутата Верховної Ради, захисника екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Сергія Власенка. Суд ухвалив таке рішення за позовом голови Верховної Ради Володимира Рибака, який аргументував це суміщенням Власенком депутатських повноважень і адвокатської діяльності.

13 березня Власенко звернувся до ВАСУ з клопотанням про передачу до Верховного Суду його скарги на рішення ВАСУ про позбавлення його депутатських повноважень.

«Можливість перегляду рішення ВАСУ виникла у зв’язку з тим, що воно прямо суперечить попередньому рішенню того ж суду щодо сумісництва народного депутата Каськіва. Тоді суд вирішив, що Каськіва не можна позбавляти мандата, оскільки він не був присутній на засіданні Регламентного комітету з його питання. До речі, в ухваленні того рішення брали участь двоє з п’яти суддів, які за аналогічних обставин зараз позбавили депутатства мене», – пояснив Власенко.
XS
SM
MD
LG