Доступність посилання

ТОП новини

Астма і дитина. Жінка і чоловік


Забруднення повітря від інтенсивного автомобільного руху збільшує ризик появи хронічної астми у дітей.

Результати дослідження опубліковано в European Respiratory Journal. Фактично воно віддзеркалює програму Європейської комісії, котра проголосила 2013 рік «Роком повітря».

Науковці визначили, що 14% випадків астми спричинені отруєнням повітря автомобільним рухом. Дослідники використали заміри даних, які є типовими для середньостатистичних європейських міст.

Ще у 2010 році вчені помітили, що забруднене повітря впливає на зменшення функцій гена, слабкість якого провокує збільшення захворювання астмою у дітей.

Інше дослідження довело, що діти до 5 років найбільше ризикують захворіти на астму внаслідок забруднення повітря від інтенсивного дорожнього руху.

Ці висновки мали б врахувати для покращення дорожнього планування міст і ухваленні інших кардинальних рішень очищення повітря від хімічних забруднень.

Жінка випереджає чоловіка?

Жінки ухвалюють кращі рішення у корпораціях, ніж чоловіки. Опитування понад 600 членів правлінь підприємств та компаній в Америці підтвердило, що жінки ліпше враховують права інших та зважають на інших, ухвалюючи рішення. Дослідження про це опубліковано в International Journal of Business Governance and Ethics.

Дослідники двох американських університетів у Макмастері та в Арізоні дійшли висновку, що чим більше жінок є в управлінні корпорацією, тим кращі результати мають самі фірми.

За словами учених, дослідження продемонструвало, що жінка-директор – це не лише правильний вибір, а й розумне рішення.

Підвищена присутність жінок на найвищому рівні управління корпорацією збільшує капіталізацію підприємства на понад 50%, на 66% підвищує прибуток на вкладені ресурси. Наявність лише однієї жінки в керівній раді зменшує ризик банкрутства корпорації на 20%.

Завдяки призначенню жінок на директорські посади в керівництві суттєво змінюється практика керування. Запроваджується тренинг директорів, вводиться регулярна оцінка діяльності керівників. Як виявилося, жінки-директори також частіше ставлять запитання замість механічного кивання головами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG