Доступність посилання

ТОП новини

Суд не дозволив Луценку вийти зі скляного боксу


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ не дозволив журналістам під час розгляду касації екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка перебувати в залі судових засідань. Водночас пресі дозволили спостерігати за процесом за допомогою відеотрансляції, з іншого приміщення.

Таке рішення ухвалили на засіданні суду після початку розгляду касації.

Під час засідання Луценко заявив протест на дії судді, яка, за його словами, затягла терміни розгляду його касаційної скарги. За словами екс-міністра, замість належних за законом 30 днів, його касацію почали розглядати через 7,5 місяця після внесення.

Крім того, Луценко попросив дозволити йому вийти зі скляного боксу, оскільки, перебуваючи в ньому, він нічого не чує і не має доступу до спілкування з адвокатами: «У мене немає можливості конфіденційно спілкуватися з моїми адвокатами ... Прошу забезпечити всі норми, які мені відповідно до КПК визначені». «Я не маніяк, я не вбивав 10 осіб. Якщо я і маніяк, то політичний, оскільки не люблю вашого вождя», – додав екс-міністр, аргументуючи своє клопотання суду.

Суд відмовився задовольнити це клопотання, заявивши, що це не передбачено законодавством.

Сьогодні Луценка доправили до Києва на засідання Вищого спецсуду з Менської колонії, де він відбуває покарання за звинуваченням у посадових злочинах з серпня 2012 року. У залі суду зібралися представники захисту екс-міністра, а також його родичі й соратники.
XS
SM
MD
LG