Доступність посилання

ТОП новини

«Запорізьких паламарів» засудили на 14–15 років


Обвинувачені у вибуху в Запоріжжі, архівне фото
Обвинувачені у вибуху в Запоріжжі, архівне фото
Жовтневий районний суд Запоріжжя визнав у вівторок винними обвинувачуваних в організації вибуху у Свято-Покровському храмі в Запоріжжі 2010 року Антона Харитонова, Євгена Федорченка і Сергія Дьоміна.

Перших двох засудили до 15 років позбавлення волі, третього до 14, повідомляє агентство «Українські новини».

Суд визнав їх винними в тому, що вони зробили саморобний вибуховий пристрій і підірвали його для помсти священикові храму за те, що той усунув їх від служби паламарями, а також із невдоволення низькими зарплатами і ставленням до них.

Також суд ухвалив стягнути з обвинувачуваних понад 300 тисяч гривень на відшкодування завданих збитків за позовами Запорізької міської ради й Покровської громади УПЦ (МП).

Вирок іще не набув чинності. Захисники підсудних заявили, що оскаржать його.

Один із них, Валентин Наливайко, стверджує, що у вироку немає доказу провини обвинувачених, водночас захист, за його словами, має три висновки експертиз про чинення психологічного тиску на Харитонова, Дьоміна і Федорченка.

Також, на думку адвоката, суд не врахував аргументів захисту, виключивши лише частину показань, отриманих слідством під час нічних допитів, а іншу залишив як обґрунтування обвинувального вироку.

Унаслідок вибуху в липні 2010 року загинула 80-річна служниця церкви, ще кілька осіб потерпіли, також зазнала шкоди будівля, яку використовували як храм.
XS
SM
MD
LG