Доступність посилання

ТОП новини

Сеул розглядає всі можливості для гарантування безпеки на Кесоні


Південнокорейські вантажівки повертаються після того, як їм заборонили в’їзд до промислового парку Кесон, 3 квітня 2013 року
Південнокорейські вантажівки повертаються після того, як їм заборонили в’їзд до промислового парку Кесон, 3 квітня 2013 року
Південна Корея заявляє, що для гарантування безпеки своїх громадян, які перебувають на спільному промисловому парку Кесон, розташованому в КНДР, розглядаються всі можливості, «включаючи можливі військові дії».

Як заявив міністр оборони країни, Сеул підготував план дій після того, як Пхеньян заборонив доступ південнокорейських співробітників до парку Кесон.

За словами речника південнокорейського міністерства з питань об’єднання країни, працівникам з Півдня дозволили повернутися додому, але заборонили знову приїздити до місця роботи.

У Сеулі рішення Пхеньяна називають «вельми сумним» і додають, що головне занепокоєння викликає безпека понад 850 громадян Південної Кореї, які все ще залишаються в Кесоні.

Таке рішення влади КНДР збіглося в часі з ескалацією напруженості на Корейському півострові після здійсненого в лютому у Північній Кореї третього випробування ядерної зброї. Раніше офіційний Пхеньян не наважувався зупиняти спільну роботу в промисловому парку Кесон, який є важливим джерелом валютних надходжень до КНДР.
XS
SM
MD
LG