Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах опозиційне віче зустріло «Мистецьку весну» (ФОТОРЕПОРТАЖ)


У Черкасах на Театральній площі відбулося опозиційне віче «Черкащина – настав час діяти», який організатори називають частиною акції протесту «Вставай, Україно!» У ньому взяли участь понад тисяча жителів області, інформує кореспондент Радіо Свобода. Зі сцени до них зверталися депутати Верховної Ради Леся Оробець, Микола Томенко, Юрій Сиротюк, Микола Княжицький, а також лідери Об’єднаної опозиції Черкащини.

Опозиціонери вимагали відставки голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба, який керує краєм вже три роки – у квітні 2010 року його призначив новообраний президент України Віктор Янукович. Активісти, які принесли опудало Тулуба, називали його керівництво неефективним і пропонували рухатися за маршрутом «Чемодан, вокзал, Данєцк».


Водночас із опозиційною акцією на розташованій всього за 200 метрів від Театрального майдану Соборній площі в межах підготовки до святкування 60-ї річниці створення області відбувався обласний фестиваль народної творчості «Мистецька весна – 2013».

Глядачами були переважно студенти черкаських коледжів, які в коментарі Радіо Свобода зауважили, що «мали прийти сюди та відмітитися, однак, гроші за це не отримували».
XS
SM
MD
LG