Доступність посилання

ТОП новини

Луценко повертається до політичного життя – Теличенко


Валентина Теличенко
Валентина Теличенко
Звільнення колишнього міністра Юрія Луценка є важливим сигналом для Європи, він повертається до політичного життя країни, вважає представник Луценка у Європейському суді з прав людини Валентина Теличенко.

«Це означає, що він судимий, але звільнений від відбування покарання. Хоча помилування і не знімає судимості, але, тим не менш, дає можливість Луценку полікуватися, повертає йому значну частину людських прав, він нарешті повертається до політичного життя України і навіть при бажанні може балотуватися в президенти», – цитує Теличенко агентство УНІАН.

На думку адвоката, звільнення Луценка з-під варти «є дуже важливим сигналом про те, що Україна все ж таки хоче виконувати вимоги Європи, спрямовані на виправлення проблем у сфері правосуддя і виборів». «Таким чином, з’явилася надія, що в листопаді буде підписано угоду про асоціацію», – сказала Валентина Теличенко.

Адвокат також висловила припущення, що помилувати можуть і колишнього прем’єра Юлію Тимошенко. «Я не бачу підстав не помилувати Тимошенко, оскільки вона засуджена не за насильницький злочин і у неї також проблеми зі здоров’ям», – наголосила Теличенко.

Президент України Віктор Янукович своїм указом від 7 квітня помилував Юрія Луценка. У Державній пенітенціарній службі підтвердили, що колишнього міністра звільнено з в’язниці на Чернігівщині. Наразі туди прямує родина Луценка, щоб забрати його додому.
XS
SM
MD
LG