Доступність посилання

ТОП новини

Сеул: ознак підготовки ядерного випробовування в КНДР немає


Радіолокаційна станція в демілітаризованій зоні, що розмежовує Північну Корею і Південну Корею
Радіолокаційна станція в демілітаризованій зоні, що розмежовує Північну Корею і Південну Корею
Південнокорейські чиновники спростовують свої заяви про те, що Північна Корея може готуватися до четвертого ядерного випробування.

Міністерство оборони Південної Кореї заявляє, що ознак підготовки такого випробування немає.

За словами речника відомства, в регіоні, де проводяться випробування, спостерігається певна активність, але це, ймовірно, «звичайна активність».

Раніше про те, що Північна Корея може готувати нове ракетне випробування або іншу провокацію, заявив керівник служби національної безпеки Південної Кореї. Він припустив, що про підготовку випробування може свідчити заява КНДР з пропозицією іноземним дипломатам виїхати з країни.

У п’ятницю офіційний Сеул повідомив, що Північна Корея на східному узбережжі розгорнула дві ракети середнього радіусу дії на мобільних пускових установках.

Напруженість на Корейському півострові значно зросла після того, як 12 лютого Північна Корея провела третє ядерне випробування. Це спричинило посилення міжнародних санкцій проти Пхеньяна.

Після цього КНДР оприлюднила серію погроз, включно з заявою про можливість ядерного удару по США. З засудженням агресивної риторики раніше виступили Південна Корея і США. У неділю голова Китаю Сі Цзіньпін сказав, що жодна країна не має права руйнувати мир в усьому світі.
XS
SM
MD
LG