Доступність посилання

ТОП новини

Freedom House: слідом за Луценком Янукович має відпустити Тимошенко


Правозахисна організація Freedom House позитивно оцінює помилування президентом України Віктором Януковичем екс-глави МВС Юрія Луценка і деяких інших колишніх чиновників і очікує від нього такого ж рішення стосовно екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

«Недільне помилування було першим важливим кроком президента Януковича. Я радий дізнатися, що пана Луценка, пана Філіпчука та інших нарешті відпустили. Але звільнення Тимошенко – не менш важливе», – цитує сайт Freedom House президента організації Дейвіда Креймера.

«Ми сподіваємося, що незабаром відбудеться помилування Тимошенко як свідчення значних зусиль поставити Україну на шлях до демократичного європейського майбутнього», – заявив Креймер.

Минулої неділі президент України Віктор Янукович помилував, серед інших, колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Із проханням про помилування звернулася омбудсмен Валерія Лутковська.

Водночас уповноважена Верховної Ради з прав людини заявила, що звертатися з проханням про помилування Тимошенко не буде, бо її справи ще не пройшли всі стадії розгляду в національних судах.
XS
SM
MD
LG