Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі судять захисника підприємців


Приморський суд Одеси у п’ятницю відхилив вимогу правоохоронних органів щодо арешту громадського активіста Андрія Сидоренка – координатора громадського проекту «Штаб підприємців ринків Одеської області».

Міліція виступала за арешт як запобіжний захід для Сидоренка, якого обвинувачують у порушенні громадського спокою. Натомість суд постановив, що обвинувачений має прибувати до слідчого на першу вимогу.

На засідання суду у справі Сидоренка прибуло до півсотні представників громадськості, які вимагали зробити слухання відкритими (спочатку планувалося закрите засідання). Суддя погодився на відкритий процес.

Кримінальне провадження проти Сидоренка розпочалось за рапортами співробітників правоохоронних органів 27 березня. У той день відбувся мітинг на підтримку лідера кооперативу працівників ринку «Куяльник» Євгена Хайкіна. Останнього заарештували за п’ять днів до того за звинуваченням у шахрайстві.

Андрій Сидоренко наполягає, що його справа сфальсифікована і ґрунтується на хибних свідченнях співробітників правоохоронних органів.
XS
SM
MD
LG