Доступність посилання

ТОП новини

КНДР попередила про «катастрофічні наслідки» закидання листівок на її територію


Північнокорейський лідер Кім Чен Ин
Північнокорейський лідер Кім Чен Ин
Пхеньян попередив Південну Корею про катастрофічні наслідки, якщо влада дозволить у національне свято КНДР «День сонця» південнокорейським неурядовим організаціям (НУО) направляти пропагандистські листівки на північ півострова.

Раніше деякі організації Південної Кореї оголосили, що мають намір на повітряних кулях переправити на територію Північної Кореї листівки з критикою режиму і політичного ладу в КНДР. Раніше вони вже вдавалися до такого методу пропаганди, прикріплюючи до листівок доларові банкноти.

У поширеному в неділю повідомленні пропагандитського північнокорейського веб-сайту «Урімінджоккірі» мовиться, що «така акція викличе тільки лють нашої армії та нашого народу». У повідомленні наголошують, що якщо листівки з’являться на території Північної Кореї, то це матиме «катастрофічні наслідки».

Південнокорейська поліція в суботу зупинила активістів НУО, які мали намір розпочати акцію. Як заявив один із активістів, поліція «вперше перешкодила запуску повітряних куль».

«День сонця» – головне державне свято Північної Кореї, день народження діда нинішнього північнокорейського лідера, засновника КНДР Кім Ір Сена, званого «Сонцем нації», який відзначається 15 квітня.
XS
SM
MD
LG