Доступність посилання

ТОП новини

У більшості регіонів України повінь вже завершилася – ДСНС


Директор департаменту реагування на надзвичайні ситуації Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України Григорій Марченко наголошує, що весняне водопілля в Україні, за винятком низки регіонів, вже завершилося.

«Коли минуть опади, які зараз ідуть на території України, то з завтрашнього дня можна вважати, що, крім Волинської, Рівненської, Сумської, Чернігівської, Київської та Одеської областей, в решті регіонів України повінь вже завершилася. Якщо будуть інші події, пов’язані з підтопленням, то це вже будуть паводки, які прямого зв’язку з повінню не мають», – сказав він на брифінгу в неділю в Києві.

За його словами, наразі підтоплені 82 населені пункти: у Київській області – 50, у Волинській – 18, в Житомирській – 6, в Рівненській – 5, у Чернігівській і Львівській – по 1 населеному пункту.

У свою чергу заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко зазначив, що триває весняне водопілля на великих річках України – на верхньому Дніпрі, Прип’яті, Десні – з добовим зростанням рівнів води на 15–30 сантиметрів. Зростає рівень води в притоках Прип’яті, Західного Бугу, на річках басейну Десни, в нижніх течіях лівих приток Дніпра.
XS
SM
MD
LG