Доступність посилання

ТОП новини

Керрі: США і союзники єдині перед погрозами Пхеньяна


Джон Керрі
Джон Керрі
Держсекретар США Джон Керрі заявляє, що Сполучені Штати і їхні союзники в східній Азії «об’єднані» перед загрозою з боку Північної Кореї. Сьогодні в Токіо Керрі закликав Пхеньян вдатися до «виразних кроків», щоб продемонструвати намір дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань із без’ядерного статусу.

Крім того, за словами Керрі, регіональні партнери США мають намір зрештою зробити Північну Корею своїм партнером у питання миру в регіоні.

«Одне я знаю точно – ми єдині. Тут ніяких непорозумінь немає. Небезпечна ракетна програма Півночі загрожує не лише сусідам Північної Кореї, але і її громадянам», – сказав Керрі.

Також сьогодні представник Міністерства з питань об’єднання Південної Кореї назвав «сумним» те, що Північна Корея відмовилася від пропозицій діалогу.
Пхеньян напередодні заявив, що ці пропозиції є «порожніми» і «розумною хитрістю».

Міжнародні санкції щодо Пхеньяна були посилені в лютому після того, як у КНДР відбулося третє ядерне випробування. Після цього Північна Корея оприлюднила серію погроз на адресу Південної Кореї і США, включно з можливістю застосування ядерної зброї.
XS
SM
MD
LG