Доступність посилання

ТОП новини

У Венесуелі опозиція не визнає перемоги Мадуро


Прихильники опозиційного кандидата Капрілеса сумують після оголошення Мадуро переможцем виборів, Каракас, 14 квітня 2013 року
Прихильники опозиційного кандидата Капрілеса сумують після оголошення Мадуро переможцем виборів, Каракас, 14 квітня 2013 року
У столиці Венесуели Каракасі сталися сутички між поліцією і демонстрантами, які протестують проти перемоги Ніколаса Мадуро на президентських виборах.

Поліція застосувала сльозогінний газ для розгону протестувальників.

Виборчий орган Венесуели у понеділок офіційно оголосив Мадуро переможцем виборів, вказавши, що він набрав майже 51% голосів, а його опонент Енріке Капрілес – 49%.

США та Організація американських держав підтримала заклик Капрілеса про перерахунок голосів. Опозиційний кандидат назвав Мадуро «нелегітимним президентом». Водночас перемогу наступника Уґо Чавеса привітали Іран, Росія та Куба.

Перед виборами Ніколас Мадуро обіцяв продовжити запроваджену Чавесом політику «соціалізму ХХІ століття», яка передбачає значні соціальні витрати і державний контроль над економікою.

Енріке Капрілес виступає з критикою уряду, який має проблеми через брак харчів, інфляцію, перебої в електропостачанні і зростання злочинності.
XS
SM
MD
LG