Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода» хоче заборонити Урганту в’їзд в Україну


Народний депутат-свободівець Ігор Мірошниченко збирає підписи народних депутатів під зверненням до центральних органів влади про заборону в’їзду в Україну російському ведучому Івану Урганту. Причиною цього називають його висловлювання на адресу українців в ефірі в ефірі одного з каналів.

«Ми маємо відреагувати і захистити свою національну гідність. Після виступів, що паплюжать національну пам’ять українців, Урганту з’являтися в Україні не бажано, бо якщо на його висловлювання адекватно не реагує влада, то громадяни обов’язково дадуть таким виступам належну відповідь», – заявляє Мірошниченко, якого цитує прес-служба ВО «Свобода».

«Толерантність Міністерства закордонних справ подібна до знущального вибачення ведучого. Бо в питаннях нашої історії, в питаннях пам’яті про мільйони українців, яких знищила московсько-большевицька система, енкаведисти, держава не має бути толерантною. Реакція на українофобство має бути однозначно жорсткою й непримиренною. В нормальній країні Івана Урганта оголосили би персоною нон ґрата», – заявив Мірошниченко.

Ведучий одного з кулінарних шоу на російському телебаченні Ургант, готуючи страву, сказав в ефірі: «Я порубав зелень, як червоний комісар жителів українського села». Звертаючись до гостя програми Олександра Адабаш’яна, він додав: «Ви почистили мій клинок», на що той відповів: «Я просто останки жителів ... струшую». Висловлювання супроводжувалися сміхом глядачів за кадром.

МЗС України висловило обурення у зв’язку з висловлюваннями російського телеведучого.
XS
SM
MD
LG