Доступність посилання

ТОП новини

Асоціація з ЄС зробить Україну привабливішою для українців – Томбінський


Ян Томбінський
Ян Томбінський
Угода про асоціацію між Україною і Європейським союзом передбачає створення таких умов, за яких країна стане більш привабливою для своїх же громадян. На цьому наголосив голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, виступаючи сьогодні на київському безпековому форумі.

«Угода про асоціацію означає кращі умови, модернізацію, план дій задля того, щоб Україна стала більш сприятливою країною для власних громадян», – заявив головний європейський дипломат в Україні, називаючи «один з найважливіших елементів того, з чим пов’язано ця асоціація».

При цьому голова представництва ЄС в Україні звернув увагу на те, що в останні роки Україну залишили понад сім мільйонів громадян, які поїхали за кордон, «бо не бачили тут перспектив». «Ця асоціація – це набір інструментів, які пропонує ЄС. Це рушійна сила, яку можна використати для того, щоб Україна стала більш привабливою для власних громадян», – наголосив Томбінський.

У такому випадку, переконаний дипломат, інтереси людини будуть в центрі політики, а дії урядових структур – спрямовані на створення кращого життя для громадян. «Це один із ключових принципів, який має бути в основі структур влади і її дій. Саме ці структури мають служити людям, а не люди їм», – додав посол.

Україна розраховує підписати угоду про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі, що відбудеться в листопаді цього року.
XS
SM
MD
LG