Доступність посилання

ТОП новини

Обвинувачення вимагатиме смертної кари для Царнаєва


Після трагічних та напружених п’яти днів Бостон повертається до нормального життя. У тому числі і містечко Вотертаун на околиці Бостона, де переховувався підозрюваний у тероризмі Джохар Царнаєв, і яке було повністю заблоковане правоохоронцями протягом п’ятниці.

Діти знову на вулицях Вотертауну. Всього через будинок від того місця, де поліція знайшла Джохара Царнаєва, дівчата продають лимонад. Коштує він 50 центів за склянку, але покупці дають набагато більше. Весь прибуток піде до фонду допомоги постраждалим від теракту під час марафону.

Мати дівчат, Кендра Фолі, розповідає, як її родина пережила суцільну блокаду їхнього містечка в п’ятницю.

«Ми гралися у зиму. Сидимо вдома, бо на дворі дуже холодно. Ми пекли кекси і тістечка, і ліпили з пластиліну».

Після годин масштабних пошуків поліція знайшла Джохара Царнаєва під човном в одному з приватних дворів. Лорен Келехер живе у сусідньому будинку.

Вотертаун вважався безпечним передмістям Бостона з власним шармом маленького містечка та згуртованою громадою. Мешканці навіть зупинили будівництво в їхньому районі Волмарта, щоб не втратити особливий дух містечка. Тепер, кажуть мешканці, вони навряд чи почуватимуться у безпеці, як раніше, але спільно пережита трагедія об’єднала їх ще більше.

Тим часом стають відомими деякі подробиці щодо теракту та братів Царнаєвих. Джохар Царнаєв, якого доставили до лікарні ось в цій машині швидкої допомоги, перебуває у лікарні та через травму горла не може говорити.

У понеділок, коли стався перший вибух під час марафону, він говорив по мобільному телефону. Потім він залишив наплічник на місці другого вибуху, що пролунав через кілька секунд після першого. Після цього, як видно на цьому відео, обидва брати разом залишили місце злочину.

Згідно з ФБР, два роки тому іноземний уряд запросив інформацію про старшого брата, Тамерлана Царнаєва, через підозру, що той сповідує радикальний іслам. Але тоді ФБР не знайшло доказів цього. Президент Обама захищає Бюро від критики.

Хоча в штаті Массачусетс немає смертної кари, Сі-Ен-Ен повідомляє з власних джерел у Міністерстві юстиції про те, що сторона звинувачення буде вимагати смертної кари через виняткові обставини.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG