Доступність посилання

ТОП новини

Статус України в Митному союзі ще не вирішений – Мінекономрозвитку РФ


Остаточного рішення про присвоєння Україні статусу спостерігача в Євразійській економічній комісії, яка є наднаціональним регулюючим органом Митного союзу, ще не ухвалили. Про це повідомляє російське економічне видання «Прайм», яке цитує заступника глави Міністерства економічного розвитку Росії Олексія Лихачова.

«Дійсно українська сторона підготувала і направила нам проект меморандуму про присвоєння Україні статусу спостерігача при ЄЕК. У них є статус спостерігача при ЄврАзЕС, таким чином, вони запропонували нам розглянути можливість стати спостерігачем при ЄЕК. Цей документ ми дійсно одержали, і зараз йдуть переговори і в двосторонньому форматі, й сьогодні на засіданні ради ЄЕК обговорювалося це питання – про подальші зусилля з підготовки цього меморандуму. Але від цього питання не є вирішеним», – сказав заступник міністра.

Відповідаючи на питання, чи може меморандум бути підписаний вже в травні на президентському рівні, Лихачов сказав, що «все можливо». «Але поки що, я вважаю, на це питання однозначно відповісти складно», – зазначив він.

Сьогодні прем’єр Микола Азаров заявив, що Україна домовилася з Митним союзом про статус спостерігача в цій організації. «На мій погляд, вже рішення ухвалене, і йдеться про технічні формулювання», – сказав голова українського уряду.
XS
SM
MD
LG