Доступність посилання

ТОП новини

Матір братів Царнаєвих допитали в Дагестані


Зубейдат Царнаєва, мати братів Царнаєвих, Махачкала, 23 квітня 2013 року
Зубейдат Царнаєва, мати братів Царнаєвих, Махачкала, 23 квітня 2013 року
Представники американської сторони двічі допитали в Махачкалі, столиці Дагестану на Північному Кавказі в Росії, Зубейдат Царнаєву – матір братів Царнаєвих, яких слідство вважає імовірними виконавцями недавнього теракту в Бостоні на фінальному етапі щорічного марафону.

Як повідомила у середу Радіо Свобода правозахисниця Хеда Саратова, Зубейдат Царнаєву викликали на бесіду з американськими представниками в регіональне управління Федеральної служби безпеки Росії. У вівторок допитували також батька братів Царнаєвих – Анзора.

15 квітня поблизу фінішної межі бостонського марафону пролунали два вибухи. Загинули три людини, близько 260 були поранені. Старший із двох братів Царнаєвих Тамерлан був убитий в перестрілці з поліцією 19 квітня. Важко пораненого Джохара пізніше того ж дня затримали, а в понеділок у місцевій лікарні йому висунули обвинувачення.

Обидва брати – чеченці за національністю, останнім часом вони жили в Сполучених Штатах. Молодший брат – громадянин США, і судитиме його цивільний суд.

Батьки братів Царнаєвих на цей час мешкають у Росії, в Дагестані, куди повернулися зі США.
XS
SM
MD
LG