Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: у справі «дніпропетровських терористів» є докази провини чотирьох підсудних


Обвинувачені у справі «дніпропетровських терористів»: Лев Просвірнін, Дмитро Рева, Віктор Сукачов, Віталій Федоряк, архівне фото
Обвинувачені у справі «дніпропетровських терористів»: Лев Просвірнін, Дмитро Рева, Віктор Сукачов, Віталій Федоряк, архівне фото
У справі «дніпропетровських терористів» зібрано достатньо доказів провини всіх чотирьох підсудних. Про це сьогодні у Дніпропетровську заявила прокурор області Наталія Марчук.

«Під час досудового слідства у справі зібрано достатні докази провини всіх чотирьох осіб, які перевірено всебічно, повно та неупереджено. З огляду на це, позиція державного обвинувачення є незмінною: на кожен довід захисту державне обвинувачення надає судові докази», – сказала прокурор.

За її словами, зараз в ході судового слідства суд «оцінює кожен доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності».

Прокурор Марчук нагадала, що в ході розслідування справи як свідків допитали понад 2 тисячі осіб, провели 228 експертиз, 59 обшуків, слідчі дії виконувались із залученням експертів – криміналістів, хіміків, балістиків, генетиків, фототехніків, спеціалістів у області ІТ-технологій тощо.

Сторона державного обвинувачення також заявила, що судове слідство в справі триватиме ще кілька місяців. Як повідомив головний обвинувач на процесі прокурор Олександр Гладкий, незабаром у суді почнуть допитувати свідків, потерпілих, а вже потім досліджуватимуть у сукупності усі зібрані матеріали.

Водночас адвокати підсудних вважають, що судовий процес затягнеться щонайменше до кінця року. Адвокати двох підсудних – Лева Просвірніна й Дмитра Реви – наполягають на відсутності доказів провини їхніх підзахисних.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 особа. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйонидоларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще семи терактів у різних містах України.
XS
SM
MD
LG