Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську протестували проти поганих доріг (ФОТО)


Понад сотня івано-франківців зібралася перед приміщенням міської ради за півгодини до початку сесії міськради на акцію «Владо, зремонтуй дороги».

Її ініціювали громадські організації – Івано-Франківська громадська міська рада, «Спільними зусиллями», «Центр політичних студій», спілка велосипедистів, автоклуби.

Протестувальники тримали в руках плакати із написами «Де дороги?», «Куди ідуть наші податки?», «Досить красти!», «Європейському меру – європейські дороги», «Ганьба владі!», а також принесли колеса і запчастини від автомобілів, які «полетіли» через погані дороги.

За словами одного з організаторів акції, депутата обласної ради Володимира Олійника, демонстранти вимагають «невідкладного створення громадської ради з контролю за використанням коштів та якістю ремонту міських доріг». Вони вимагають, щоб влада погоджувала з громадськістю перелік вулиць, які ремонтуватиме, й акти виконаних робіт. Пропонують також залучити представників служб таксі до нагляду за роботою дорожньо-ремонтного управління.

До мітингувальників вийшов голова бюджетної комісії міської ради Роман Онуфріїв, який повідомив, що одним з перших питань на сесії буде обговорення стану доріг, а також запросив представників від протестної акції до сесійної зали.

Свої намети, прапори і плакати розгорнули також представники ВО «Свобода», які вимагали ремонту вулиці Шевченка. Це викликало невеликий «не конфлікт, а непорозуміння» між двома групами мітингувальників.

За словами заступника директора комунального підприємства ДРЕУ Віталія Бурка, «до початку літа аварійних ям у місті не буде».

Як повідомив заступник голови Івано-Франківської обласної держадміністрації Руслан Гусак, на утримання доріг на Прикарпатті потрібно близько 80 мільйонів гривень, а в область надійшло 30 мільйонів гривень.
XS
SM
MD
LG