Доступність посилання

ТОП новини

Комісія при Президентові у питаннях помилування вважає передчасним питання про Тимошенко


Комісія при Президентові України у питаннях помилування вважає передчасним питання про помилування екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Як повідомляє прес-служба Президента України, сьогодні Комісія на своєму засіданні розглянула клопотання про помилування Тимошенко.

«Під час розгляду питання Комісія визначилась, що оскільки розслідування кримінальних справ за обвинуваченням Тимошенко у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів поки не завершене і судом по справах не прийняті відповідні рішення, питання про її помилування є передчасними», − сказано у повідомленні.

«Отже, ураховуючи ступінь тяжкості вчиненого Тимошенко злочину, а також те, що вона відбула незначну частину призначеного судом строку покарання, обвинувачується та підозрюється у вчиненні інших правопорушень і рішення у кримінальних справах судом не прийняті, Комісія при Президентові України у питаннях помилування не знайшла підстав для внесення пропозицій про застосування помилування», − наголошується у повідомленні.

Тимошенко засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газової угоди з Росією в 2009 році. З кінця 2011 року Тимошенко відбуває покарання в харківській колонії, однак з травня 2012 року вона перебуває в лікарні у Харкові. Проти неї порушено ще кілька кримінальних справ.
XS
SM
MD
LG