Доступність посилання

ТОП новини

Євгенія Тимошенко вважає, що Янукович тепер може звільнити її матір


Прес-конференція Євгенії Тимошенко та Миколи Томенка, Київ, 30 квітня 2013 року (фото http://byut.com.ua)
Прес-конференція Євгенії Тимошенко та Миколи Томенка, Київ, 30 квітня 2013 року (фото http://byut.com.ua)
Президент України Віктор Янукович має всі підстави для звільнення екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це заявила дочка екс-прем’єра та її захисник Євгенія Тимошенко.

За її словами, Президент, «ґрунтуючись на рішенні Європейського суду (з прав людини – ред.) має всі можливості сьогодні звільнити мою маму, й ми сподіваємося, що це гуманне рішення буде ухвалено найближчим часом».

Євгенія Тимошенко наголосила, що сьогодні можна вже впевнено сказати, що Європейський суд визнав її матір політичним в’язнем, і «тепер влада України не зможе заперечувати той факт, що її звільнення має відбутися найближчими днями, найближчими тижнями».

Вона висловила впевненість, що Тимошенко «скоро буде повністю очищена від брехливих і абсурдних звинувачень і вийде на свободу».

Сьогодні, 30 квітня, Європейський суд з прав людини встановив порушення двох статей Конвенції з прав людини у справі колишнього прем’єр-міністра Тимошенко. Судді одноголосно визнали порушення параграфу першого статті 5 Конвенції (право на свободу та особисту недоторканність), порушення параграфу четвертого статті 5 Конвенції (право ініціювати провадження для встановлення законності затримання), а також порушення параграфу п’ятого статті 5 Конвенції (право на відшкодування за незаконний арешт чи затримання). Крім того, судді одноголосно визнали порушення статті 18 Конвенції з прав людини, яка забороняє застосування обмежень прав і свобод для інших цілей ніж, ті, що встановлені Конвенцією.
XS
SM
MD
LG