Доступність посилання

ТОП новини

Янукович знайшов 2 мільйони доларів на меморіал у Вашингтоні


Ганна Герман
Ганна Герман
Влітку розпочнеться спорудження меморіалу пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років у Вашингтоні. Місце в центрі столиці було виділене для України американським урядом. Про це в прямому ефірі Радіо Свобода повідомила Ганна Герман.

Народний депутат України від Партії регіонів зауважила, що схвалила обраний проект разом із представниками української діаспори, які звернулися до неї з метою донести це питання до президента України.

«Ми переглянули ті проекти і той основний проект, який переміг – чудовий проект, один із кращих проектів меморіалів у світі. Коли я повернулася до Києва, я поінформувала президента України: якщо Україна не приступить до будівництва пам’ятника до осені, вона втратить цю можливість», – заявила Герман

Заступник голови парламентського комітету з питань прав людини зауважила, що Віктор Янукович зробив усе, щоб знайти потрібні кошти, оскільки бюджет уже сформований: «Це 2 мільйони доларів. І дуже велику активність у допомозі цій справі проявив Сергій Володимирович Льовочкін».

Ганна Герман наголосила, що 4 червня має намір їхати до США і, в тому числі, опікуватиметься початком спорудження меморіалу. «Не знаю, чи вдасться його відкрити до цієї дати (80-річчя пам’яті жертв Голодомору), але те, що він буде збудований і те, що президент Янукович зробить в Америці такий добрий, шляхетний слід український, куди будуть люди приходити вшановувати ті колосальні жертви, які Україна понесла під час Голодомору – я думаю, що це дуже гарна справа, і дай Боже, щоб нам це вдалося».

Ініціювання будівництва меморіалу відбулося ще за президентства Віктора Ющенка.
XS
SM
MD
LG