Доступність посилання

ТОП новини

Кожара переконаний, що в Україні немає вибіркового правосуддя


Леонід Кожара
Леонід Кожара
Міністр закордонних справ України Леонід Кожара висловив переконання, що в Україні немає вибіркового правосуддя як системи переслідування опозиції через судові органи. Відповідаючи на запитання в інтерв’ю Радіо Свобода, міністр зазначив, що на сьогоднішній день «ми маємо єдину кримінальну справу проти колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко».

А те, що стосується роботи, яка сьогодні виконується в Україні, то, на думку міністра, «сьогодні Україна знаходиться у стані глибокого реформування». «І ці реформи почалися не кілька місяців тому, як це вимагав ЄС, а вони почалися 3 роки тому. І вже на сьогоднішній час можна говорити про те, що багато секторів українського державного і недержавного життя вже реформовані», – переконаний Леонід Кожара, назвавши – як приклад – реформу судової системи.

«Ви знаєте, що ми активно на сьогоднішній день реалізовуємо так званий план дій щодо лібералізації візового режиму. Україна ухвалила необхідне законодавство щодо введення біометричних паспортів, захисту персональних даних», – заявив глава зовнішньополітичного відомства України в інтерв’ю Радіо Свобода.

Україна готується підписати з ЄС угоду про політичну асоціацію і зону вільної торгівлі. У Брюсселі кажуть, що готові підписати цю угоду восени на саміті у Вільнюсі. Однак ЄС вважає, що в України є проблеми, зокрема, так зване вибіркове судочинство, і вимагає удосконалення процедур виборів і запровадження реформ.

Рада мiнiстрiв Євросоюзу у понеділок затвердила посилену угоду про спрощений порядок видачi вiз для України. Минулого місяця Європейський парламент дав згоду на набуття чинностi цією угодою.

Повністю інтерв’ю Леоніда Кожари Радіо Свобода читайте на сайті Радіо Свобода пізніше сьогодні.
XS
SM
MD
LG