Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах втілюють мрії знедолених дітей


Сьогодні у Черкасах презентували обласний соціальний фотопроект «Один на Один з мрією». У Черкаському художньому музеї виставили двадцять великих фотопортретів найяскравіших мрійників з усієї Черкаської області, які наполегливо йдуть до своєї мрії, однак, у силу життєвих обставин самостійно не можуть її втілити.

Організатори проекту «Один на Один з мрією» провели масштабне анкетування серед вихованців дитячих будинків сімейного типу, шкіл-інтернатів та дітей, які стоять на обліку у центрах соціальних служб. В анкетах, яких надійшло близько тисячі, фахівці проаналізували мрію кожної дитини та вже зроблені конкретні кроки до неї, а також за допомогою психологічного тесту виявляли творчі здібності учасників.

Серед мрій двадцяти обраних дітей, фотопортрети яких нині представили на виставці, є і мрія стати професійним футболістом, і мрія стрибнути з парашутом, і мрія здобути вчений ступінь з астрономії та «мати багато енциклопедій». Між тим діти з мріями на кшталт «стати мільйонером» чи «стати рокером» не потрапляли до обраних.

10-річний Назар з багатодітної сім’ї мріє стати успішним фермером та підняти українське сільське господарство на новий, високий рівень. Хлопчик вже активно вирощує городину.

«Я люблю вирощувати овочі і фрукти. Дуже люблю вирощувати полуницю, гарбузи та інше, а ще більше люблю все це потім їсти разом з друзями. Хочу мати фермерське господарство біля канави», – розповідає хлопчик.
19-річний Михайло – інвалід дитинства. Однак хвороба і те, що хлопець пересувається на візку, все одно не завадили йому стати чемпіоном області з кульової стрільби. Нині хлопець мріє вільно ходити ногами і стати чемпіоном світу з кульової стрільби.

«Я, як і Міша, мрію і хочу, щоб його мрія здійснилася. Сподіваємося знайти підтримку на цьому проекті. Поки що спонсорів на лікування не маємо, але, можливо, тут знайдемо», – зазначає мама хлопця Любов Кравченко.

Автор проекту Олег Саух також колись мав мрію. П’ять років тому він почав захоплюватися фотомистецтвом, однак, професійної техніки не мав. Втім, в інтернеті він знайшов друга з Угорщини, який, дізнавшись про мрію Олега, подарував йому фотоапарат. Через три роки саме цим фотоапаратом хлопець зробив світлину, яка перемогла у міжнародному конкурсі «Кращий фотограф року».

«Я впевнений, що мрії здійснюються. Але для цього потрібна додаткова увага людей», – переконаний автор проекту.

Організатори обіцяють докласти усіх зусиль, щоб втілити усі двадцять дитячих мрій. Нині усі діти отримали своїх кураторів, які допомагатимуть їм на шляху до мрії. Серед них є і актори театру, і відомі художники, і спортсмени.
XS
SM
MD
LG