Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія схвалила проект рішення про підписання угоди з Україною


Європейська комісія схвалила проект рішення Ради Євросоюзу про підписання угоди про асоціацію з Україною. Про це повідомили в прес-службі Єврокомісії.

“Не передбачаючи майбутнє політичне рішення щодо підписання, Європейська комісія схвалила пропозиції Ради ЄС щодо підписання, тимчасового застосування й укладення угоди про асоціацію Україна-ЄС, яке буде передано Раді ЄС для подальших процедур”, - йдеться в повідомленні Європейської комісії.

За повідомленням, сьогоднішнє рішення ЄС допомагає здійснити кроки для технічної підготовки до можливого підписання угоди про асоціацію, включно із глибокою та всеосяжною зоною вільної торгівлі до саміту Східного партнерства у Вільнюсі. ЄС наголошує, що угоду буде підписано лише тоді, коли Україна створить необхідні політичні умови.

"Зараз лише українська влада має вирішити, що залишаються проблеми для того, щоб підписати Угоду", - наголошується в заяві комісії.

"Сьогоднішнє прийняття двох пропозицій для рішення Ради технічно дозволяє ЄС просуватися вперед із необхідними підготовчими заходами, не передбачаючи наразі жодного рішення: підписання Угоди надалі залежить від рішучих дій і відчутного прогресу української влади, позначених у грудневих висновках Ради, і його оцінюватимуть держави-члени до саміту у Вільнюсі наприкінці цього року ", - повідомляє Єврокомісія.

У Єврокомісії пояснюють, що до того часу, як вирішити підписання, держави-члени мають мати достатньо часу для своїх внутрішніх процедур, включно з консультаціями з національними парламентами. Зважаючи на тривалість і складність угоди, цей процес потребуватиме не менше шести місяців.

Україна і ЄС розпочали переговори про нову угоду у 2007 році. Наприкінці березня 2012 року сторони парафували Угоду про асоціацію та глибоку і всебічну зону вільної торгівлі.
XS
SM
MD
LG